Savez G6 dodaje luku Göteborg

Danas, je savez G6 lansirao novu tjedno izravno liniju između Švedske i Azije. Prvi kontejnerski brod u novoj službi, će napustiti APM Terminal u Göteborgu, 28. kolovoza, s teretom šumskih proizvoda, čelika i strojeva. Na ovi rotaciji, će ploviti brodovi s kapacitetom od oko 14.000 TEU.

Patrik Thulin, CCO u APM terminalu u Göteborgu, rekao je: “Dobili smo novi terminal, nove liftove, nove lučke i nadgrađe zemljišne površine zato imamo sposobnost, da brzo i učinkovito spremimo brodove ovih veličina. Nadamo se, da ćemo pružiti veće količine tako iz Švedske i Norveške. “

Rotacija, će pokriti sljedeće luke: Qingdao (Kina) – Šangaj (Kina) – Hong Kong (Kina) – Yantian (Kina) – Singapur (Singapore) – Rotterdam (Nizozemska) – Hamburg (Njemačka) – Gdansk (Poljska) – Göteborg (Švedska ) – Antwerpen (Belgija) – Southampton (Velika Britanija) – Singapur (Singapore) – Yantian (Kina) – Qingdao (Kina).

Do sada, Švedska je imala samo jedan izravni kontejnerski servis za Daleki istok – tjedni servis djelovao je iz Göteborga, od strane tvrtke MSC i Maersk Line.

Claes Sundmark, potpredsjednik prodaje i marketinga u luci Göteborg, je rekao: “Širok raspon usluga je važan za švedsko industrijo. Važno je i to, da savez G6 vjeruje u švedsko tržište i luku  Göteborg, kao teretno čvorište. Direktne usluge znače brz i siguran transport . “

Fredrik Håkansson Sall, generalni direktor tvrtke Hyundai Merchant Marine rekao: “Mi smo primijetili povećanje trgovine između Skandinavije i Kine, osobito izvoz u Kinu. To je razlog zašto se vraćamo u  Göteborg sa najvećima i najmodernijih brodova u floti.”.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s