Scorpio Tankers dodao dvije novogradnje u flotu

Vlasnik i operator tanker Scorpio Tankers Inc sklonio je ugovor za kupnju dvije tankera klase MR i LR2, koji su trenutno u izgradnji. Ukupna cijena oba tankera je 95,5 milijuna dolara. Tanker klase MR, gradi se u brodogradilištu Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd u Južnoj Koreji, te će koštati tvrtko Scorpio oko 37 milijuna dolara. Brod, će biti na moru u rujnu 2015. Drugi tanker klase LR2 gradi se u brodogradilištu Daehan Shipbuilding Co., Ltd za oko 58,5 milijuna dolara. Brod, će biti isporučen u kolovozu 2015.godine. Nakon isporuke tvrtka, će plovilo najmoprimac za devet mjeseci, što će koštati 10.000 dolara dnevno. Scorpio namjerava preuzeti vlasništvo plovila na kraju charterja.

Nedavno je tvrtka također preuzela isporuku pet novogradnje, tri MR tankere i dva LR2 tankera kao što su:

STI Brooklyn, MR tanker, dostavljena iz brodogradilišta SPP Shipbuilding Co. Ltd. , u srpnju 2015. Ovaj brod je započeo putovanje na probnom tržištu ob isporuci.

STI Savile Row, LR2 tanker, dostavljena iz brodogradilišta Sungdong Shipbuilding and Marine Engineering Co., Ltd. , u lipnju 2015. Ob isporuci, brod će započeti 45 dnevno putovanje za oko 28.000 dolara dnevno.

STI Spiga, LR2 tanker, dostavljena iz brodogradilišta Daehan Shipbuilding Co., Ltd., u lipnju 2015. Ob isporuci, brod će započeti 43 dnevno putovanje za oko 27.500 dolara dnevno.

STI Westminster, MR tanker, dostavljen iz brodogradilišta HMD, lipnja 2015. Ovaj brod je započeo putovanje na probnom tržištu ob isporuci.

STI Seneca, MR tanker, dostavljen iz brodogradilišta HMD, lipnja 2015. Ovaj brod je započeo putovanje na probnom tržištu ob isporuci.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s