Maersk Line odredio devet 14.000 TEU kontejnerska broda

Maersk Line uspio je potpisati ugovor s južnokorejskom brodogradilištu Hyundai Heavy Industries (HHI) za devet 14.400 TEU-kontejnerskih brodova, u iznosu od 1,1 milijardi dolara. Svaki brod, će biti dužine 353 metra a isporučene će biti u godini 2017. Brodovi, će ploviti pod zastavom Singapura. U ugovoru postoji mogućnost narudžbe dodatnih 8 ili više plovila u istoj mjeri kapaciteta. Glavni operativni direktor HHI, Sam H.Ka, je konačni ugovor potpisao danas u Kopenhagenu, zajedno s Soren Toft, Maersk Line COO.

Soren Toft  je rekao, “smo vrlo sretani. Brodovi, će biti nove oblike, što će im omogućiti, da rade i obavio usluge na najvišoj nivou i učinkovitost preko velikog broja trgovačkih putova. U pomoć, će nam  biti u našima naporima i za održavanje konkurentnosti na tržištu i , da je naša trenutna flota fleksibilnija i učinkovitija, najavio je putem priopćenja za javnost. ”

Maersk Line 2. lipnja dobio je ugovor za jedanaest 19.630 TEU-kontejnerskih brodova u vrijednosti od 1,8 milijardi dolara s južnokorejski brodogradilištu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Izvor: http://www.vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s