Yusen terminal u luki Los Angeles se priprema za dolazak većih brodova

Uluci Los Angeles, će ovog ljeta početi gradnja, dvogodišnji projekt  za poboljšanje kontejnerskog terminala, koje upravlja Yusen Terminals LLC z namjenom kako bi privukli veće brodove na terminal. U tom smislu, je odbor lučkih povjerenika u Los Angelesu dodjeli pogodbo tvrtki Manson Construction Co za nadogradnjo vezova 212-224. Vrijednost pogodbe iznosi 44,6 milijuna dolara.
Izvršni direktor luke, Gene Seroka rekao je: “Ovaj projekt sastoji se od strateških poboljšanja kako bi Yusen terminal postao bolji terminal i ojačao svoju konkurentsku prednost.

Yusen je podružnica tvrtke Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Group) i Infrastructure Partners III, koji radi na 185 hektara kontejnerskog terminala u okviru dugoročnog zakupa s luko,  izvan 2026.godine.

Projekt također predstavlja značajan razvojni kapital programa luke, namijenjen za poboljšanje željezničke učinkovitosti u svima morskima terminalima u Los Angelesu. Luka namjerava tijekom idućih pet godina uložiti više od 800 milijuna dolara u svoje objekte.

Projekt se sastoji od nadogradnja pomola,  infrastrukture u okviru postojećih terminala, da se ojača sposobnost Yusen terminala za dolazak najvećih brodova u trans-pacifičkoj putovima. Sljedeća poboljšanja su, da će u mogućnosti Yusen uzeti tri kontejnerska broda 13.000 TEU kapaciteta, 11.000 TEU-a i 6.500 TEU, u ovom nizu i kako bi se osiguralo tokove tereta tijekom špica, kad brodove pozovemo na sva tri vezova.

Do danas, najveći brod, koji je došao na Yusen terminal imao je 8.500 TEU. Terminal obično sprema brode s kapacitetom od 6.500 TEU i može obraditi dva broda istovremeno.

Projekt također uključuje 25 namjera za ublažavanje utjecaja na okoliš, tijekom izgradnje i rada terminala. To uključuje korištenje čiste građevinske opreme, provedbu strategije za smanjenje buke i recikliranje građevinskog materijala za korištenje na licu mjesta i druge projektne  gradnje.

Na temelju troškova upravljanja projektima i gradnje, je ukupna ulaganja u luci procjenjuje se na više od 67 milijuna dolara. Ovaj iznos uključuje i troškove za željeznički projekt on-dock koji , će se provoditi u skladu s posebnim sporazumom u 2016.godini. Osim toga, Yusen je  procijenio kako bi mogao uložili više od 60 milijuna dolara za potporu projektu.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s