UASC stigao u luku Felixtowe

Najnoviji brod United Arab Shipping Company (UASC), Barzan sa kapacitetom 18.800 TEU stigao je u luku Felixtowe u Velikoj Britaniji. U Felixtowe stigao je izravno iz luke Port Kelang u Malziji. Brod Barzan je raspoređen na UASC uslugo po imenu AEC1 koja djeluje na liniji Azija – Sjeverna Europa.

Clemence Cheng, izvršni direktor Luke Felixstowe i direktor divizije HPH Evrope, rekao je: “Naša ulaganja u novu infrastrukturu, oprema, sustavi i ljudi nas uvjerava, da smo postali izbor za idealno luko za najnovije generacije mega plovila koja djeluju na tržištu Azije. Naša sposobnost da se bavimo tim ogromnim brodova i dalje, će rasti kad ćemo produžiti vez 9, koji će biti dovršen krajem ove godine. ”

Brod Barzan pozvan je kao najbolji ekološki brod u svijetu i je prvi u nizu od šest 18.800 TEU plovila, koje će UASC dobiti za liniju Azija – Sjeverna Europa. Barzan je također dio prvog LNG flote, postaviti će nove standarde za potrošnju goriva i energije zaradi optimiranog dizajna i niza učinkovitih tehnologija. Ukupna dužina broda je 400 metara, širine 58,68 metara, dubina 30,6 metara a gaz 16 metara.

Usluga AEC1 plove u luke Qingdao, Šangaju, Ningbo, Yantian, Port Kelang, Rotterdamu i Hamburgu.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s