Fincantieri završio dva broda za krstarenje

U četvrtak, u dva brodogradilišta Fincantieri dovršili gradnju dva broda za krstarenje Carnival Vista je izgrađena je u brodogradilištu Fincantieri, Monfalcone i je paradni brod flote Carnival Cruise Line, koja je u vlasti grupe Carnival . Uz kapacitetu 133.000 bruto tona  i 321 metara u dužinu je Carnival Vista najveći brod, koji je izgrađen od strane Fincantieri za Carnival Cruise Line. Ima kabine za 1967 putnika i 785 kabina za posadu, što je dovoljno za smještaj više od 6.400 putnika i članova posade na brodu.

Drugi brod za krstarenje Viking Sea,  je izgrađen u brodogradilištu Fincantieri, Ancona, te je drugi od tri broda koja će izgradili Fincantieri za Viking Ocean Cruises. Viking Star bio je prvi u nizu.Treći brod Viking Sky, na rasporedu je za isporuku u 2017. godini. Viking Sea ima kapacitet od 47.800 tona, sa 465 kabina, što je dovoljno, da se smjestiti 930 putnika na brod.

Oba putnički broda Carnival Vista i Viking Sky sta na redu uređenja interijera, pod pretpostavkom da se oba broda isporuči u drugom tromjesečju 2016.godine.

Fincantieri ima trenutno 14 brodova u izgradnji u svojima brodogradilištima.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s