EU zabrana putničke brodove koje dolaze na Krimski poluotok

Zabrana odnosi samo na putničke brodove, koje su povezane s državo članice Europske unije. Ova zabrana uključuje brodove koje plove pod zastavom države članice EU, plovila u vlasništvu i / ili kojima upravlja vlasnik broda u EU, i brodova pod ukupnu odgovornost operatora EU.

Europska unija  proširila je raspon ograničenja Rusije, uključujući i zabranu europskih putničkih brodova, koje plove ili imaju klice u luku na Krimski poluotok i Sevastopol do 23. lipnja 2016. godine. Zabrana putničkih brodova EU, koje posjete regiju, je dio opće zabrane, koja je bila uvedena proti usluga povezanih turističkih aktivnosti u Krimu i Sevastopol. To znači, da putnički brodovi ne može nazvati ili ući u Sevastopol, Kerch, Jalta, Theodosia, Evpatoria, Chernomorsk i Kamysh-Burun kaže Danska pomorska vlast.

U slučaju nesreće ili ozljede broda je dopušteno pozvati za ulazak u lukama na poluotoku Krim. U ovi situaciji treba obavijestiti pomorsko vlast u EU. Izvještaj se mora podnijeti u roku od pet radnih dana nakon poziva.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s