Evergreen proširuje usluge u Aziji s dvadeset novih brodova

Tajvanska brodarska tvrtka Evergreen, će odati ugovor za narudžbo 20 kontejnerskih brodova, s kapacitetom od 3.000 TEU svakog. Vijest je objavljena od strane predsjednika i potpredsjednika gospodina Bronson Hsieh na konferenciji dioničara, održane 17. lipnja. Evergreen Line upravlja četvrtu najveću kontejnersku flotu na svijetu, s više od 190 brodova s ​​kapacitetom od oko 850.000 TEU. Tvrtka je uvjerena, da će ova investicija koštati 700 milijuna dolara (ili 35 milijuna dolara po brodu). Sa ovu investiciju, će Evergreen proširiti svoje azijske usluge za 20%.

Evergreen se pregovara sa tri brodogradilišta u odnosu na ugovor: Hyundai Mipo brodogradilište u Južnoj Koreji, Imabari brodogradnje u Japanu i Tajvanski CSBC Corporation, koji  očekuje, da će dobiti narudžbe za 14 od 20 brodova.

Tvrtka smatra, da će to biti korisno za cjelovitu regionalne gospodarske suradnje (RECP), koja je inicijativa za spajanje deset država članica ASEAN-a  i sporazum o prosti trgovini partnera u koji su Australija, Kina, Indija, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

Izvor : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s