PSA International Ventures u jugozapadnoj Kini

PSA International Ventures, koja ima urede u Singapuru i je operator PSA kontejnerskog terminala, potpisao je ugovor o zajednički tvrtki, sa tvrtkom u Kini, Beibu Gulf Port Group (BPG) i Pacific International Lines (PIL) za rad novog kontejnerskog terminala u gradu Qinzhou, provincija Guangxi, Kina.

Novi kontejnerski terminal International Container Terminal Beibu GULF-PSA je prvi terminal postavljen u jugozapadnom dijelu Kine, koja je jedna od najvažnijih rastućih ekonomskih regija u Kini. U jugoistočnoj Aziji, bila je dostupna kopnom i morem, zato je bila regija za kinesku vladu, ključno područje obalnog razvoja i suradnje sa zemljama ASEAN-a. Terminal će poboljšati rast kontejnerske trgovine u regiji Guangxi, Sichuan, Chongqing i Hunan. Također, će povezati regiju sa ključnima pomorskima putima koja povezuju Kinu sa zemljama ASEAN-u istočnoj Africi i na Mediteranu.

Zajednička tvrtka , će djelovati i upravljati ukupnu dužino pomola, s kapacitetom od 3 milijuna TEU godišnje. Terminal , će biti opremljen s Super – Post panamax dizalicama. Dubina na rivi, će biti 15,1 metara. Početak poslovanja očekuje se u četvrtom tromjesečju 2015. godine.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s