Deltamarin predstavio inovativnu obliku RO-PAX broda

Na natjecanju Nor-Shipping 2015 nagrada u Oslu je tvrtka Deltamarin predstavio novu obliku RO-PAX broda. Zvali su ga “Delta-Challenger”. To je jedan od energetski najučinkovitijih i ekološki prihvatljivih brodova, koji će temeljiti na Deltamarinovih iskustva za razvoj koncepta brodova. Dizajn “Delta-Challenger” , je razvijen uz pomoć vodećih partnera, brodogradnji i visokim stručnosti u određenima područjima brodogradnje. Zajedno, u novi dizajn ugrađena je najnovija tehnologija koja je dostupna, a mnoge su korištene po prvi put u RO-PAX plovilima.

Brod “Delta-Challenger” ima šestero rotorskih jedra od tvrtke Norsepower, koji omogućuje plovilu 10% svu kapacitetu pogonske snage 1,3MW, što smanjuje potrošnju goriva. Dodatna potrošnja goriva i upravljivost broda postignuta je kombinacijom električnih strojeva (dvojno gorivo). Četiri elektrane (2 x 6 MW i 2 MW x 3) i novi kompaktni azipod D, koji je montiran ispod pogonskog sustava ABB. Brod će imati GTT Mark III membrana LNG spremnika za ukupnog kapaciteta 1.200 m3.

Sustavi ventilacije i klimatizacije , će biti optimizirani od tvrtke Carrier. Kako bi se osigurala maksimalna udobnost uz minimalnu potrošnju energije, brod koriste obnavljanje topline. Na glavnoj i gornjoj palubi broda,će biti 2,720 metara staze. U manje paluba će biti 480 mjesta za automobile i 104 mjesta za automobile u dva nivoa. Brod, će imati mogućnost  spremiti 950 automobila. Kapacitet za prijevoz putnika je 950 i 50 članova posade. Brod ima 267 putničkih kabina za putnike i 32 kabina za članove posade. Dužina broda je 200 metara a širok je 30,4 metara. Gaz je 6 metara, ukupni kapacitet je 7900 tona. Brzina 18,5 čvorova.

Gđa Päivi Haikkola, direktorica Deltamarin R & D : Postojeće metode uz pomoću najnovijih tehnologija bio je uvijek dio filozofije Deltamarina. S novim “Delta-Challenger” želimo pokazati što možemo očekivati ​​u budućnosti za Ro-pax plovila. Kombinaciju postojeće tehnologije na najvišoj razini, možemo stvoriti nešto jedinstveno, ali funkcionalno. Pravi proizvod za klijenta ne bi trebao biti “Delta-Challenger” kao tak, ali ideja je, da zajedno s klijentom i našim partneri mogu razviti izuzetan brod koji, će najbolje služiti potrebama klijenta u budućnosti.

Izvor : www.vesselfinder.com , FOTO : Deltamarine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s