Nagrade Nor-Shipping 2015

Priznaje uspjehe u tri područja – za energetsku učinkovitost, inovativan dizajn broda i mladi poduzetnici.

Nagrada za energetsku učinkovitost je dobio brod Harvest Frost, koji služi uglavnom za prijevoz zrna i kao dio AMD- logistike rastuće flote. Brod je bio projektiran u Mitsubishi Heavy Industries (MHI) za kupaca Oshima Shipbuilding i puštena je bila u operativu Archer Daniels Midland SAD, 29 Listopad 2014.godine. Kapacitet nosivosti za prijevoz rasutog tereta iznosi 95.000 DWT. Brod ima inovativne značajke MHI, kao što su dizajn, razne zelene tehnologije i Mitsubishi Air Lubrication System. Brod ima novo obliku loka, koji je namijenjen da se smanji otpor.

Nagradu za inovativni dizajn broda bio je namijenjen Ulstein X-Stern. Ovo je nova značajka dizajna Ulstein skupine, koji smanjuje ubrzanje, nagib i vibracija i poboljšava udobnost i sigurnost. Brod SX175 offshore su  naručili njemački vlasniki Bernhard Schulte / WINDEA Offshore te će biti izgrađen na Ulstein VERFT u Norveškoj.

Nagradu za mlade poduzetnike otišla je u ruke Boyan Slat osnivaču i izvršni direktor tvrtke The Ocean Cleanup (Nizozemska). On je dizajnirao sustav s nizom plutajućih prepreka koji love u moru smeće, što će omogućiti platformu za učinkovitu eliminaciju plastike kasnije. U 2014, ispostavilo se je, da je ovaj koncept tehnički i financijski izvediv na način, da se očistiti ocean u roku od 10 godina.

Izvor : worldmaritimenews.com , FOTOGRAFIJE : Nor-Shipping Awards 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s