Maersk Line naručio jedanaest 20.000 TEU plovil

Maersk Line potpisao je ugovor s korejskim brodogradilištem Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) za jedanaest + šest izbornih Triple-E kontejnerskih brodova druge generacije. Svaki će imati kapacitet od 19.630 TEU.

Vrijednost ugovora je 1,8 milijardi dolara. Ugovor su potpisali g.Sung-Leep Jung, predsjednik i izvršni direktor DSME i g. Søren Skou, izvršni direktor Maersk Line na svečanosti u Kopenhagenu, Maersk Line.

Brodovi će biti 400 metara dugi i 58,6 metara u širinu. Ovo je drugi nalog novog investicijskog programa Maersk Line. U sljedećih pet godina, Maersk Line planira uložiti 15 milijardi dolara u izgradnju novih (brodogradnji), kontejnere i druge opreme. Maersk Line je također rekao da će to omogućiti kako bi održali potrebnu sposobnost za rast globalne potražnje, kao i za zamjenu manje učinkovite tonaže.

Søren Toft, glavni izvršni direktor (COO) u Maersk Line, rekao je da je vrlo zadovoljan s tim, da će ovi brodovi  pomoći ostati konkurentan na tržištima Azije – Europe, te će biti presudna u našoj strategiji. Za ovu godinu očekujemo naručiti više plovila koja će biti dodana u flotu od 2017 dalje.

Novi brodovi će se koristiti za tržišta Azije – Europa i zamijenit će manje učinkovita plovila. Posljednji (20 Triple-E ), će biti isporučen u more u lipnju 2015. godine.  Jedanaest novih plovila, će se pridružiti floti Maersk Line između travnja 2017 i svibnja 2018. godine. Brodovi, će ploviti pod zastavom Danske.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s