Indonezija otvara prvi zeleni kontejnerski terminal

Indonezijski nacionalni operator PT Pelabuhan Indonezija III (Pelindo III) otvara na istoku otoka Java, novi terminal za kontejnere Lamong Bay Terminal u gradu Surabaya.

Terminal Lamong Bay je prvi zeleni koncept kontejnerskog terminala u zemlji. Godišnji kapacitet luke povećat će se sa 1.500.000 na 3.500.000 TEU. Terminal će biti u potpunosti operativan, ukupni kapacitet će biti 5,5 milijuna TEU-a. Sustav je u potpunosti automatiziran i sastoji se od 20 automatskih dizalica za utovar (ASCs) i daljinsko upravno stanico (Ross).

Gospodin Prasetyadi, voditelj projekta, rekao je da je Pelindo III terminal Lamong Bay sljedeću generaciju kontejnerskih terminala. To će biti presudno za izgradnju poslovnog uspjeha u Indoneziji i jugoistočnoj Aziji.

Indonezijska vlada uvela je nacionalni program za teretni promet i za poboljšati protok robe kroz plovnih putova u Indoneziji. Lamong Bay terminal je jedan od ključnih projekata u okviru programa, koji uključuje izgradnju 170 luka i izgradnju devet kontejnerskih brodova.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s