Uskoro će imati brodovi u lukama EU znatno “bolji život”

U Danskoj, od 1. lipnja 2015 bit će uveden novi sustav elektroničkog izvješćivanja pod nazivom ” National Single Window “, koji će u veliki meri pojednostaviti administrativna opterećenja za pomorsku industriju prilikom uplovljavanja brodova u luku. Nakon 1. lipnja, će ovaj sustav  uveden i u ostatku EU.

To je jedinstvena nacionalna platforma koja će ukinuti dosadašnje višestruko ponavljanje i prijavljivanje istih informacija prilikom uplovljavanja u luke EU. Zapovjednik broda ili njegov agent  će svu potrebnu dokumentaciju dostaviti na jednom mjestu i u jedinstvenoj formi. Dokument će zatim biti pothranjen u nacionalnoj bazi podataka, te će biti dostupan na zahtjev nadležnih organa u bilo kojoj zemlji koja je članica EU.

Do sada, većina dokumenata, kao što su kretanje broda, posade, opasne tvari, itd, su bila dostavljana u potpisanom formatu svakom pojedinačnom državnom organu koja je morala biti isporučena prije nego je brod stigao u luku. Svaka zemlja je imala više ili manje slične ili čak iste podatke. U Danskoj, sustav je u završnoj fazi pripreme i 1.junija sustav će biti implementiran.

Izvor : plutonlogistics.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s