Luka Dublin pozdravio dolazak MSC Splendida

U ponedjeljak 11.5.2015 su u luci Dublin pozdravili dolazak najvećegputničkog broda koji je ikad posjetio Dublin. To je 333 metara dug brod za krstarenje MSC Splendida. To je jedan od 83 brodova na kružnim putovanjima ove godine koje će posjetiti Dublin. Na brodu je 4.600 putnika i članova posade. Tvrtka Dublin Port Company je također objavila da je luka Dublin postao prva irska luka koja će pozdraviti dolazak Disney Cruise Line, odnosno brod “Disney Magic”, koji će posjetiti Dublin u 2016.godini.

Disney Magic je dug 300 metara, te će posjetiti Dublin 26.maja 2016 u kontekstu transatlantskih krstarenja, koja će početi u Port Canaveral na Floridi i završiti u Doveru, Engleskoj. Isti brod će ponovno posjetiti Dublin 13.junija 2016.

Eamonn O’Reilly, izvršni direktor, Dublin Port Company, rekao je da je ova godina.2015 bila izuzetna godina za krstarenja. Drago nam je da MSC Splendida dolaze u našu luku. Također je rekao da je krstarenje tržište koji se vrlo dinamično i brzo mijenja.

Nakon završetka projekta nove luke. To će značiti da luka u Dublinu, u mogućnosti može primiti još veće putničke brodove, uključujući i 360 metara dug Allure of the Seas.

Izvor : worldmaritimenews.com, foto : Dublin Port

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s