20. sajam nautike 6. – 10. svibnja 2015 Marina Portorož, Slovenija

Internautica slavi 20. godišnjicu u turbulentnom razdoblju nautičke industrije. U posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo mnogih promjena, nekih neočekivanih uspona, ali i propasti mnogih nautičkih robnih marki.

Povećan broj posjetitelja na Internautici 2014 odražava znakove oporavka nautičkog tržišta također u jadranskoj regiji. Zbog ohrabrujućih rezultata s prvih sajmova nautike održanih u 2015 godini možemo s optimizmom očekivati veliki interes javnosti i još veći broj posjetitelja na 20. Internautici, što će zasigurno pružiti uspješne rezultate i povećanje prodaje izložbenih programa.
Među važnim ciljevima Internautice su integracija i predstavljanje europskih postignuća nautičke industrije i promicanje održivog razvoja pomorstva, odnosno nautike.
Ponovo će biti organizirana “Zelena avenija” koja predstavlja novi koncept predstavljanja zelene kulture. Uz bogati edukacijski program posjetitelji će imati priliku pogledati prezentacije energetski visokoučinkovitih modela plovila, ekoloških i održivih pomorskih građevnih materijala te električnih vozila i drugih eko-prijateljskih prijevoznih sredstva. Ti proizvodi i usluge su pokazatelj razvoja tehnologija budućnosti na području osobnog prijevoza – sve sa zajedničkim nazivnikom “Zelena mobilnost”. Svi posjetitelji koji će na nautički sajam doći s električnim automobilima dobiti će besplatnu ulaznicu za ulazak na sajam te besplatan parking u posebnoj “Zelena mobilnost” parking zoni.

Na Internautici 2015 će biti predstavljeni mnogobrojni zanimljivi sportski čamaci i gumenjaci, različiti proizvođači i distributeri nautičke te sportske opreme. Osim toga na ovogodišnjoj Internautici će se promovirati i početi djelovati nova nautička škola pod nazivom “Green Yachting Academy”, koja je posvećena promicanju održivog razvoja nautičkog turizma, obrazovanju u nautičkoj plovidbi i pozicioniranju nove, zelene nautičke kulture u svijetu poznatije kao “Green Yachting”.
Raznolikost programa će uključivati prezentacije atraktivnih motornih brodova i jedrilica, energetski učinkovito dizajniranih i projektiranih jahti, eko-prijateljskih, održivih i učinkovitih tehnologija brodogradnje, inovativnih pogonskih sustava te hibridnih sustava sa smanjenom potrošnjom goriva i emisije štetnih plinova.

2015. organizatori nastavljaju s projektom podjele nagrada za “Jadransko plovilo godine”. Nagrade će podjeliti žiri hrvatskih i slovenskih nautičkih stručnjaka. U konkurenciju ulaze primarno plovila sa naglašenom “jadranskom notom”, što znači da su njihove značajke prilagođene uvjetima i zahtjevima na našem moru.
20. međunarodni sajam nautike, Internautica 2015, trajat će od 6. do 10. svibnja u prikladnom izložbenom ambijentu Marine Portorož, na slovenskoj obali.
Više informacija i novosti na www.internautica.net

Izvor i foto: adriaticsailor.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s