CMA CGM otvorila novi kontejnerski terminal u Africi

Novi kontejnerski terminal nalazi se u Kamerunu, i to između luke i grada Douala. Pod nazivom 3CTC (CMA CGM Cameroon Container Terminal). Nova tvrtka će na dva hektara površine nuditi usluge kupcima na tržištu u zapadni Africi. Luka će biti transportni pristan za sve tvrtke CMA CGM u Kamerunu, Čadu i Srednjoafričkoj Republici. Grupa 3CTC dao je tvrtki CMA CGM koncesiju za rad terminala za 25 godina.

Preuzeli su u i novi kontejnerski brod CMA CGM Rhone, što je sedmi od ukupno 28 naručenih brodova sa ​​kapacitetom od 9.400 i 10.900 TEU.

CMA CGM Danube, CMA CGM Elbe, CMA CGM Litani, CMA CGM Tigris, CMA CGM Loare i CMA CGM Ural su bili prvi brodovi ove serije, koja su nazvana po velikima rijekama.

CMA CGM Rhone je dužine 300 metara i širine 48 metara. CMA CGM Rhone će ploviti  na liniji Bosphorus Express (BEX), koja je jedna od najvažnijih linija CMA CGM koji povezuje Aziju, Tursku i Crno more.

Rotacija će izgledati ovako: Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Šangaju, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istanbul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang, Singapur i natrag u Dalian.

CMA CGM RHONE opremljena je sa svima najnovijima ekološkima tehnologijama koja znatno smanjuju emisije C02, kao i emisije ugljika u skupini CMA CGM

Izvor : plovidba.me, foto broda : CMA CGM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s