Luka Busan spremna na 20 milijuna TEU u 2016

Lučka uprava Busan (BPA) nalazi se na dobri poti ,da  u godini 2016 doseže 20 milijuna TEU od kontejnerskog tereta, što predstavlja povećanje od 2,8% u propusnosti u odnosu na 2015. godinu rekli su u luci.

U 2015. su postigli rekordan volumen 19,45 milijuna TEU od čega je bilo 9.336 milijuna TEU lokalnog tereta i 10.114 milijuna TEU je bilo pretovara tereta. Ovi iznosi bili su veći za 0,9% i 7,3% u odnosu na prethodnu godinu.

S obzirom na spor u pomorskom tržištu i prosječnu stopu rasta oko 4% se vidio između 10 najboljih lukama na svijetu u 2015.godini, BPA priznaje da je ambicija za godino 2016 vrlo zahtjevna.

“Međutim, oni vjeruju da može luka ostvariti taj rast sa jačanjem svoje usluge kupcima, subvencioniranje troškova terminala za prijevoz tereta i postavljanje praznog područja za skladište tereta u New Port. Osim toga, BPA će ubrzati svoje planove za integraciju u sjevernom dijelu Porta isporučene terminalnog operatora, koji će postati vlasnik. Daljnje izgradnja terminala u luci New Port da se zadovolji trenutna potražnja tereta i smanjenja prometnih gužva tijekom vršnih sati “, rekao je lučka uprava u priopćenju.

BPA u 2016, također planira veći naglasak za razvoj Distriparka koja će privući više multi-nacionalnih logističkih tvrtka kao podstanarine.

Za pomoć rasti, BPA stvarajući novi međunarodni poslovni odjel, koji će se fokusirati na globalnoj ekspanziji logističke mreže luke, nove poslovne prilike, zajedno s poboljšanim istraživanjem i analizu ključnih tržišta i trendova, te osnivanje velikih podataka.

Osim toga, BPA planira ojačati svoje trenutne aktivnosti suradnje s drugim lukama, osobito u zemljama u razvoju.

“Kao jedan od najvećih svjetskih kontejnerskih luka, moramo se usredotočiti na svoje napore na međunarodnim tržištima kako bi se osiguralo naš budući rast i razvoj. Mi smo u dobroj poziciji geografski, da obrađuju domaće, međunarodne i prekrcaj tereta i naše moderne terminale, opsežan Distripark je za vlasnike plovil i tereta odličan izbor. Mi ćemo nastaviti širiti našu ponudu i poboljšati uslugu našim klijentima u 2016 i izvan nje “, rekao je Yejong Woo, predsjednik uprave Busan Port Authority.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : BPA

 

Leave a comment